1. Marirea si modelarea buzelor
 2. Tratamentul cearcanelor
 3. Ridicarea si arcuirea sprancenelor
 4. Marirea si modelarea sanilor fara operatie
 5. Tratarea cicatricilor si a petelor: peeling chimic medical/ microdermabraziune
 6. Lifting facial nechirurgical ("liquid face-lift")
 7. Lifting cu fire de suspensie
 8. Mezoterapie
 9. Tratamente pentru transpiratie excesiva cu Botox
 10. Topirea grasimii prin lipoliza
 11. Modelarea pometilor
 12. Rinoplastie fara operatie
 13. Epilare de lunga durata
 14. Tratamentul venelor capilare
 15. Micro-liposuctie
 16. Lipofiling
Medicina estetică reprezinta o noua ramură a chirurgiei cosmetice, axata pe satisfacerea dorintelor estetice si obiectivelor pacientilor. Aceasta cuprinde toate procedurile medicale dar se axeaza pe tehnici si tratamente mini-invazive estetice nonchirurgicale.
Urmarirea evolutiei frumusetii a fost o activitate caracteristică civilizatiei umane de-a lungul timpului. Pacienti sunt cei care solicita proceduri estetice cu rezultate imediate, rapide, non-invazive, cu recuperari de scurta durata si riscuri minore. Ca regula generala, acele fine sunt cele care tin loc bisturiului. Astfel de tehnici mini-invazive sunt acum frecvent folosite la nivelul intregului corp, inclusiv in tratarea ridurilor, modelarea buzelor, pometilor, barbiei, nasului, corectarea cearcanelor, conturarea sprancenelor, modelarea corporala precum si in multe alte tratamente special create pentru fiecare pacient in parte. Rezultatele excelente sunt realizabile in mainile unui medic bine instruit si cu o vasta experienta pe fiecare tratament in parte, asa cum sunt medicii esteticieni din cadrul clinicii Luxury Aesthetics. Inapoi sus

Tratamente din Medicina Estetica

1. Marirea si modelarea buzelor

Cine nu își dorește buze perfecte? În cadrul clinicilor Luxury Aesthetics, înaintea fiecărui tratament, medicii specialiști corelează dorințele și așteptările pacientului cu posibilitățile medicinei estetice. Buzele voluminoase si seducatoare pot fi obtinute cu ajutorul substantelor cu caracter temporar sau permanent. Substantele temporare sau resorbabile cel mai frecvent folosite sunt: colagenul, acidul hialuronic si grasimea proprie iar pentru obtinerea unui rezultat cu caracter permanent se foloseste cel mai adesea uleiul medical de silicon, prin metoda micropicaturilor Prof. Dr. Norman Orentreich. Cu ajutorul substantelor de umplerere, in numai 10 minute, obtinem buze mai atragatoaere, pline, dar cu un aspect natural. Tratamentul nu este dureros, nu necesita anestezie si nu lasa urme.

La ce metodă de tratament trebuie să apelez?

Fie ca vă doriți un rezultat permanent sau unul temporar, o anumită substanță sau alta, în cadrul întâlnirii cu medicul estetician vă vor fi explicate în detaliu diferențele între tehnicile de tratament și substanțele injectabile. Metoda de tratament va fi aleasă în special în funcție de fizionomia dar și de așteptările fiecărui pacient în parte.

Cât durează recuperarea?

În cazul măririi și modelării buzelor cu acid hialuronic sau ulei medical de silicon recuperarea este imediată, pacientul poate părăsi cabinetul medicului estetician imediat după tratament, iar orice eventuală roșeață poate fi acoperită cu produse cosmetice. În cazul măririi buzelor cu implant, recuperarea este în medie de câteva zile.

Substanțe injectabile de modelare si augmentare

Dacă în anii '80 și '90 colagenul se număra printre preferințele de mărire a buzelor, acum a devenit o opțiune mai puțin preferată atât de medici cât și de pacienți. Astăzi, există o lungă listă de substanțe injectabile pe care medicii esteticieni le folosesc în obținerea celor mai bune rezultate în tratamentul de mărire și modelare a buzelor. Printre cele mai apreciate fillere injectabile de medicii esteticiene putem enumera: Princess,Teosyal, Juvederm, Restylane, Perlane, Evolance,CosmoPlast, CosmoDerm și Zyplast.

Ulei medical de silicon

Uleiul medical de silicon este extrem de apreciat în mod special în Statele Unite, datorită rezultatelor de lungă durată și a aspectului natural care îl conferă buzelor. Substanța este aprobată de cea mai riguroasă instituție din domeniu, FDA-ul american. În cabinetele Luxury Aesthetics pacienții au fost tratați cu succes atât pentru mărirea și modelarea buzelor dar și în tratarea cazurilor de asimetrie a buzelor. Rezultatele se obțin în urma mai multor ședințe, dar se mențin în medie 20 de ani.

Transfer autolog de grăsime

Transferul autulog de grăsime sau micro-lipo-injecțiile reprezintă un mod natural de a adăuga un plus de volum buzelor cu ajutorul grăsimii proprii recoltată din zone precum abdomen sau coapse, filtrată și reinjectată la nivelul buzelor. Este un tratament natural, cu rezultate de durată, non-alergenic și eficiență crescută.

Implanturi pentru buze

Implanturi sintetice precum Gore-Tex, SoftForm, UltraSoft și Advanta nu mai sunt la fel de apreciate datorită dezvoltării metodelor de tratament care au la bază substanțe naturale. Când țesutul sintetic este înăuntru există riscuri ridicate de infecție, respingere a corpului străin sau migrația implantului. Dacă vă doriți buze mai atrăgătoare, cu un plus de volum și mai bine conturate, atunci programați-vă pentru o consultație gratuită și aflați care tip de tratament este potrivit pentru dumneavoastră! Inapoi sus
Galerie foto - Buze    

2. Tratamentul cearcanelor

Albirea cearcanelor ne ofera o imagine mai tanara si odihnita, iar un chip frumos va atrage mereu zambete.

De ce apar cearcanele?

Cearcanele apar odata cu trecerea anilor datorita: procesului natural de imbatranire a pielii, absorbtiei pernutelor de grasime din zona suboculara sau caderii tesuturilor care confera elasticitate pielii. Alte cauze pt fi: pierderea generala in greutate, hiperpigmentatia la nivel subocular, vase sangvine vizibile, vascularizare superficiala excesivă suboculara, lipsa sau excesul de somn, carenta de fier sau de alte vitamine, fumatul, starea de boală. In unele cazuri zona cearcanelor este accentuata la nivelul inferior al ochilor datorita proeminentei pernitelor de grasime a pleoapei inferioare, denumite popular „pungile de sub ochi”. Este posibil ca aceasta proeminenta sa fie acompaniata de un edem local care creste si scade in timpul zilei - in acest caz clasic intai se trateza edemul local apoi santul infundat de la nivel ocular. Pierderea de grăsime în zona suboculara sau chiar atrofierea muschilor suboculari creeaza aspectul unei zone evident mai adâncita si umbroasa si creeaza senzatia unor ochi infundati in orbita.

Cum tratam aceasta problema?

In functie de cauza determinata a cearcanelor exista mai multe tipuri de tratament specifice, fiecare fiind adaptat pacientului dupa criterii rezultate in urma unei consultatii amanuntite cu specialistii clinicii Luxury Aesthetics, uneori fiind chiar necesara combinarea mai multor tipuri de tratamente in vederea obtinerii unui rezultat optim.

Metode de tratament

Tratamentul cel mai comun este de umplere a cearcanelor pe baza substantelor injectabile (colagen, acid hialuronic, grasime proprie) sau depigmentarea locala pentru albirea cearcanelor cu ajutorul aparatului laser, peeling-ului chimic medical sau prin tratament chirurgical. Tratamentul cel mai apreciat in ultimii ani de catre medicii specialisti in chirurgie plastica este lipofillingul, transferul autolog de grasime proprie. Este un tratament natural, fara complicatii si se bazeaza pe grasimea pacientului extrasa din zone precum abdomen sau coapse, filtrata (imbogatita cu celule stem) si reinjectata in cantitati foarte mici la nivel subocular pentru a corecta aspectul de ochi infundati si obositi.

Cum se desfasoara tratamentul?

Tratamentele de inlaturare a cearcanelor se realizeaza sub anestezie locala, se realizeaza intr-un timp scurt, si astfel, pacientul nu resimte durere pe durata tratamentului. Substanta selectata ca optima pentru fiecare pacient este injectata (acid hialuronic, colagen sau grasime proprie) la nivelul zonei adancite lipsite de volum.

Existe efecte adverse?

Pacientul se poate intoarce la activitatea sa imediat dupa tratament. Efectele adverse care pot surveni in urma acestui tratament sunt de scurta durata - vanataie sau edem local, dar se remit in termen de cateva zile. Pentru a afla care este tratamentul indicat in cazul dumneavoastra, stabiliti o consultatie gratuita cu unul din medicii nostri specialisti in medicina estetica. * pentru mai multe detalii despre tratamentul cearcanelor va rugam sa intrati pe site-ul nostru www.scapadecearcane.ro

Tratarea si eliminarea ridurilor (cu botox sau substante de umplere)

Ridurile fetei se impart in doua categorii. Categoria ridurilor active, sau de expresie, apar la nivelul superior al fetei (in jurul ochilor si la nivelul fruntii) si sunt tratate cu ajutorul BOTOX-ului(toxinei botulinice), o proteina cu rol de intindere. A doua categorie este cea a ridurilor pasive care apar la nivelul inferior al fetei (ridurile din jurul gurii) datorita pierderii de volum si scaderea tesutului tegumentar, si sunt tratate cu ajutorul substantelor de umplere (acid hialuronic, colagen, ulei medical de silicon sau grasime proprie). Indiferent de categoria ridurilor sau metoda aleasa, tratamentul este nedureros, de scurta durata si nu necesita anestezie.

Ridurile de expresie

După nenumeroase momente pline de zâmbete, râsete, îngrijorare sau în urma gesturilor precum fumatul, pielea din jurul ochilor sau a buzelor dezvoltă riduri adânci, așa numitele riduri de expresie. Pentru momentele când vă preocupă astfel de probleme legate de riduri, și vă doriți să arătați mai tineri și mai odihniți acum există o soluție rapidă și la îndemâna dumneavoastră: tratamentul injectabil cu BOTOX.

Cum acționează tratamentul cu BOTOX?

Contractarea sau mișcările faciale sunt controlate de semnalele trimise de creierul fiecărui individ. Toxina botulinică previne în mod natural ca acești mușchi să răspundă la aceste semnale, obținând astfel drept rezultat o relaxare musculară în zona tratată și o piele întinsă, fără riduri riduri vizibile.

Cum decurge tratamentul?

Cu un ac extrem de fin, BOTOX-ul este injectat in mușchiul specific care contractă pielea din zona ridată. Tratamentul este extrem de eficient, sigur și durează doar câteva minute. Pe durata tratamentului nu se resimte nici un fel de durere, doar minime senzații de înțepături. Imediat după tratament pacientul se poate reîntoarce la activitatea sa obișnuită.

Ce fel de rezultate voi observa?

De regulă, efectele tratamentului cu BOTOX sunt vizibile în două-trei zile de la tratament. Rezultatele optime se vor observa la cel mult două săptămâni după tratament. După ce mușchii devin relaxați, pacienții observă o piele mai întinsă, fără riduri și un aspect vizibil întinerit.

Există efecte secundare în cazul acestui tratament?

Efecte secundare în urma tratamentului cu BOTOX nu sunt semnalate, în general, dar dacă acestea apar, ele sunt ușoare și temporare. Uneori, în zona înțepăturilor, pot apărea mici vânătăi care dispar în decursul a 2-3 zile.

Ridurile pasive

Liniile faciale și ridurile sunt cauzate de pierderea în timp al colagenului și elastinei din celulele pielii. Nimeni nu este imun la astfel de schimbări fiziologice naturale apărute odată cu trecerea anilor. O preocupare frecventă în rândul pacienților este aceea că aceștia par mai obosiți, îmbătrâniți sau stresați. Până în urmă cu câțiva ani ridurile și cutele faciale au fost aproape imposibil de tratat, dar acum, odată cu promulgarea tratamentelor cu substanțe de umplere puteți să vă bucurați îndelung de o piele frumoasă și tânară.

Ce sunt substanțele de umplere - fillerele cosmetice?

În prezent, pe piața medical-estetică se găsesc numeroase substanțe de umplere: Teosyal, Princess, Restylane, Juvederm, Perlane, Radiesse sunt unele din cele mai întrebuințate substanțe. Multe din aceste fillere au drept scop corectarea numai în anumite zone, iar altele pot fi folosite în tratarea tuturor zonelor lipsite de volum. Substanța de umplere potrivită nevoilor fiecărui pacient în parte va fi selectată de medicul estetician pe durata consultației.

Cum funcționează substanțele de umplere medical-estetice?

Substanța de umplere este injectată în mici cantități sub piele pentru a umple ridurile și golurile din piele. Această procedură mini-invazivă nu este dureroasa si se desfasoara pe durata a cateva minute.

Cât dureză rezultatele?

În funcție de numeroși factori, precum stilul de viață, vârsta, structura pielii, rezultatele pot dura între 6 luni și un an, în funcție și de tipul de filler injectat. Tratamentele repetate de-a lungul timpului conferă pielii un aspect mai întinerit si se mentin mai bine in timp.
Zâmbește, râde, încruntă-te așa cum îți dorești fără să te preocupe ridurile!
Galerie foto - Cearcane    
Inapoi sus

3. Ridicarea si arcuirea sprancenelor

Sprancenele reprezinta un element important in estetica fetei, intru-cat definesc ochii si ii pun in evidenta. Aspectul pleoapelor lasate este dat de efectul gravitatiei si al relaxarii muschilor. Exista mai multe tehnici de tratament pentru a combate aspectul aptozat al sprancenelor: Tratament injectabil cu substante de umplere - are rolul de a ridica sprancenele persoanelor care au pierdut volum in zona arcadelor. Tratament injectabil cu toxina botlinica, Botox - prin micro-injectii cu toxina botulinica, unii muschi se relaxeaza in timp ce altii se vor contracta, ca urmare sprancenele se ridica. Un astfel de rezultat se mentine 5-6 luni. Mini-lifting chirurgical - implica eliminarea pielii in exces de deasupra sprancenelor. Interventia este scurta, se realizeaza sub anestezie locala. Rezultatul reda un aspect mai intins al pielii, respectiv al sprancenelor. Lifting cu fire de Aptos - presupune ridicarea si ancorarea sprancenelor pentru a reduce aspectul de piele lasata la nivelul superior al fetei. Este un lifting minim-invaziv ce implica ridicarea tegumentelor fruntii in zona laterala a tamplelor. Rezultatele se mentin pe o perioada de 2-3 ani. Inapoi sus

4. Marirea si modelarea sanilor fara operatie

Orice femeie isi doreste un bust bine proportionat pentru un aspect mult mai feminin. Stiinta medicala, care se afla intr-o permanenta dezvoltare, a aratat ca se pot obtine rezultate spectaculoase de marire a bustului fara a interveni chirurgical. Substanta inovatoare care ajuta la marirea si modelarea sanilor se numeste Macrolane, face parte din gama acidului hialuronic, se prezinta sub forma unui gel injectabil, avand capacitatea de a fi absorbit in ti de catre propriul organism. Pentru acest tip de tratament nu este necesara anestezie generala, si nici spitalizare. Substanta este injectata sub glanda mamara si rezultatul este vizibil imediat dupa tratament.

5. Tratarea cicatricilor si a petelor: peeling chimic medical/ microdermabraziune

Semnele inestetice de pe fata pot fi cu usurinta inlaturate, obtinand drept rezultat un aspect sanatos al pielii. Peeling-ul chimic medical consta in aplicarea la nivelul pielii a unui amestec de acizi, dupa ce pielea a fost pregatita in prealabil cu ajutorul cremelor speciale produse in laboratorul propriu al clinicii. Tipul de peeling este stabilit la consultatie, dupa examinarea facuta de medicul specialist. Tratamentul este cu precadere recomandat pacientilor cu pete inestetice dar si celor cu probleme acneice. Uneori, in tratarea acestui tip de probleme faciale, se apeleaza si la microdermabraziune, proces mecanic de indepartare a stratului superficial al pielii. Inapoi sus

6. Lifting facial nechirurgical ("liquid face-lift")

Liftingul facial vizeaza tenul care a pierdut din volum prin procesul natural al imbatranirii fetei. Mai exista si alte cauze, cum ar fi pierderea volumului prin absorbtia tesutului adipos si slabirea musculaturii, mai ales la nivelul mijlociu al fetei. Procedura permite adaugarea de volum la nivelul fetei prin combinarea diferitelor substante, fie de tip resorbabil, de obicei naturale (acid hialuronic, colagen, grasime proprie), fie permanente, cele sintetice (micro-picaturi de silicon), care au rezultate pe termen lung.

7. Lifting cu fire de suspensie

Acest tip de tratament permite ca zona sprancenelor, a obrajilor si a gatului sa poata fi ridicata. Tehnica este simpla, se introduc cu anestezie locala sub piele fire zimtate, foarte fine, pana la nivelul tesuturilor, cu ajutorul unor canule foarte subtiri, ridicandu-se tesutul lasat prin ancorare. Timpul de recuperare este de 2-3 zile. Inapoi sus

8. Mezoterapie

Tratamentul ajuta la intinerirea zonei faciale si a decolteului, fiind recunoscut ca un tratament anti-aging de regenerare, care intrebuinteaza substante active ce stimuleaza productia de colagen si elastina precum si antioxidanti ce combat radicalii liberi. Mezoterapia corporala vizeaza problemele legate de celulita si topirea depozitelor de grasime, unde se foloseste substanta fosfatidilcolina, la care se adauga acid hialuronic pentru hidratarea tenului. Tratamentele nu sunt dureroase si nu presupun timp de recuperare, se efectueaza prin mircro injectii, fiind necesare cate 4-6 sedinte de tratament. Inapoi sus

9. Tratamente pentru transpiratie excesiva cu Botox

Tratamentul hiperhidrozei - transpiratia excesiva

Transpiratia este unul din mecanismele corpului uman de reglare a temperaturii. Hiperhidroza consta in cresterea anormala a secretiei glandelor sudoripare, in diferite zone ale corpului. Cauzele acestei neplaceri sunt de regula stressul si caldura. Transpiratia excesiva produce un disconfort ridicat pacientului mai ales atunci cand este asociata cu mirosuri neplacute. Transpiratia in sine nu are un miros neplacut, dar favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si formarea de acizi care ulterior sunt raspunzatori de aparitia mirosurilor. Aceasta problema este intalnita in cazul ambelor sexe si se poate manifesta la orice varsta. Zonele cel mai frecvent tratate sunt: zona axilara, zona palmara si zona plantara (talpi), in orice combinatie. Rolul acestui tip de tratament este de a stopa transpiratia excesiva prin injectarea in zonele cu probleme a toxinei botulinice, avand ca rezultat scaderea cantitatii de transpiratie. Zonele axilei, a palmelor si a talpilor sunt cel mai adeeas tratate.

Rolul toxinei botulinice

Stim cu toti ca toxina botulinica este adesea folosita in tratamentul ridurilor, dar mai putin cunoscuta este abilitatea acestei substante de a trata hiperhidroza axilara palmara si plantara. Toxina botulinica injectata in zonele cu probleme blocheaza reversibil glandele sudoripare, astfel incat post-tratament scade cantitatea de transpiratie produsa. Tratamentul nu necesita anestezie sau ulterior timp de recuperare si consta in micro-injectari pe toate suprafata cu probleme. Efectul se instaleaza in 2-3 zile de la tratament si se mentine 9-12 luni in functia de zona, doza injectata si reactivitata individuala.
Galerie foto - Botox    
Inapoi sus

10. Topirea grasimii prin lipoliza

Lipoliza este un tratament care indeparteaza si topeste grasimea nedorita cu ajutorul unor substante active care actioneaza la nivel local. Substanta folosita se numeste fosfatidilcolina si este injectata prin micro-injectii la nivelul stratului de grasime nedorit. Procedura nu este dureroasa, tesutul adipos la nivel celular se degradeaza si se elimina prin sistemul limfatic.

11. Modelarea pometilor

Modelarea pometilor poate fi efectuata prin mai multe metode: fillere injectabile, lipo-fiiling, fire de suspensie sau prin mini-interventie chirurgicala. Fillerele injectabile se impart in doua categorii: resorbabile si permanente, fiind defapt niste implanturi injectabile. Lipofiiling-ul consta in introducerea la nivelul pometilor a unei cantitati de grasime extrasa din alta zona a corpului. Este o procedura simpla si se realizeaza sub anestezie locala. Lifting-ul pometilor cu fire de suspensie se realizeaza cu ajutorul unor fire speciale, care se introduc in piele pentru ancorarea pielii lasate. Mini-nterventia chirurgicala presupune introducerea unui implant de silicon. Inapoi sus

12. Rinoplastie fara operatie

Aceasta tehnica are in vedere corectarea micilor imperfectiuni ale aspectului estetic al nasului. Interventia este simpla si consta in injectarea unui implant injectabil semi-resorbabil sau permanent cu rol de a imbunatati aspectul nasului. Un alt tratament are la baza injectarea cu BOTOX, printr-o tehnica speciala, cu rolul de a ridica varful nasului.

13. Epilare de lunga durata

Epilarea de lunga durata are ca scop eliminarea radacinii firului de par. Ea este diferita de tratamentele cosmetice, folosindu-se generatoare IPL si lasere cu puteri ridicate. Epilarea cu laser emite o radiatie luminoasa, absorbita de foliculul pilos, care o transforma in caldura, distrugand radacina firului de par. Aparatele de epilare cu IPL emit radiatie luminoasa pe mai multe lungimi de unda si cu orientari multiple ale razelor. Inapoi sus

14. Tratamentul venelor capilare

Aceste linii inestetice sunt dilatatii de mici dimensiuni ale vaselor de sange localizate superficial la nivelul pielii. Pentru tratarea acestui aspect inestetic sunt disponibile doua tehnici de tratament: scleroterapia (sunt injectate pe lungimea vaselor substante sclerozante care inchid si distrug micile dilatatii) si tratamentul cu laser (se actioneaza pe zona afectata cu lumina laser care este absorbita de pigmenti, transformata in caldura, eliminand liniile si capilarele inestetice).

15. Micro-liposuctie

Este o metoda adeea folosita in zona gusei, a pometilor, a gatului, dar si a altor zone cu depozite de grasime. Interventia este una usoara, deoarece sunt folosite microcanule foarte subtiri pentru a debloca globulele de grasime. Procedura nu necesita anestezie generala, ci locala. Inapoi sus

16. Lipofiling

Lipofilingul este o metoda inovativa care presupune recoltarea unei mici cantitati de grasime (cele mai bune zone fiind abdomenul inferior si flancurile) si injectarea acesteia dupa refiltrare, in zonele in care este nevoie de un plus de volum (cearcane, pometi, barbie, buze). Procedura este ambulatorie, presupune anestezie locala, atat la recoltarea cat si injectarea grăsimii. Este o metoda foarte apreciata in chirurgia estetica, deoarece este una cat se poate de naturala, nu lasa cicatrici si nu este nevoie de timp de recuperare.